Bouwer Milan Oubrecht
58 gram | octagonaal | zilver
Prijs €2.200

Milan Oubrecht is geboren in Mlada Boleslav (19 November 1950). Van 1977 tot 1990 gaf hij les aan de school voor vioolbouw in Luby. Oubrecht’s invloed is overduidelijk in het werk van bijna alle hedendaagse Tsjechische stokkenbouwers. In 1987 werd Oubrecht lid van de “Circle of artist in Violinmaking”. Sinds 1991 maakt hij enkel meesterstokken in zijn atelier in Luby waar hij ook woont.

Oubrechts stokken worden gebruikt door solisten als Gabriela Demeterová (viool) en Jan Pěruška (altviool) en top strijkkwartetten zoals het Panocha en Janáček kwartet. Ook vind je Oubrechts stokken in alle Tsjechische en Slowaakse top orkesten waaronder het Tsjechisch en Slowaaks Filharmonisch Orkest en in orkesten over de hele wereld. In 1997 trad Yehudi Menuhin op met een Oubrecht strijkstok in Zwitserland. Oubrecht heeft zijn strokstokken ten toon gesteld in Cremona, Mittenwald, Frankfurt am Main, Valencia en Praag. Hij is een van de bekendste Tsjechische persoonlijkheden bij de millenniumwisseling in “Who is Who”.

Milan Oubrecht maakt zijn strijkstokken volgens eigen ontwerp. Zijn stokken worden gewaardeerd om hun elegante design en uitstekende speeleigenschappen.