Bouwer Krzysztof Mroz
Bouwjaar 2008
Prijs €5.000 (inclusief certificaat van bouwer)
Huurprijs €50 per maand

De viool

Deze viool van Mr. Mroz  is gebouwd in 2008. Het bovenblad is gemaakt van fijn vurenhout met zogenaamd ‘hazel’ patroon dat erg mooi uitkomt bij de zacht, goud/bruine olielak. Het achterblad is tweedelig en evenwichtig, diep gevlamd. De toon van de viool is krachtig, open en helder. Deze viool wordt geleverd met certificaat van de bouwer.

Kijk in dit filmpje naar het Concertino in A klein van Jean Baptiste Accolay door Nathan Klopper. Nathan zit op de Young Musicians Academy in Tilburg en speelt op een viool van Krzysztof Mroz die hij huurt bij ForteViolen.

De bouwer

Krzysztof Mroz werkt in zijn eigen atelier en is sinds 1980 lid van de Associatie van Poolse vioolbouwers. Hij bouwt violen naar voorbeeld van Stradivarius, Guarneri del Gesu en Jean-Baptiste Guadagnini. Zijn instrumenten getuigen van groot vakmanschap en staan bekend om hun geweldige toonkwaliteit. Mroz won vele medailles en onderscheidingen waaronder in 1996 de eerste prijs en gouden medaille in ‘Henryk Wieniawski International Violin Makers Contest’.